Mērķis – iepazīt Latvijā un citviet pasaulē radītos produktus, kā arī arī smelties idejas, izpētīt dažādus iepakojumu variantus, aprunāties ar nozares speciālistiem. 

Ceļā pasniedzēja Inese Silicka pārbaudīja mūsu zināšanas, kopā pētījām produktu etiķetes, pārrunājām to sastāvu. Saņēmām arī uzdevumu, piemēram, izstādē atrast skābēto medu. Jāteic, ka ar šo uzdevumu galā tika tikai daži. 

Šogad izstādē piedalījās vairāk nekā 420 uzņēmumi no 30 valstīm. Paralēli uzņēmumu produkcijas apskatei uz vairākām skatuvēm un izstāžu zonās notika paneļdiskusijas un konkursi. Mūsu uzmanību apmeklējuma laikā piesaistīja diskusija “Alternatīvie olbaltumvielu avoti – kukainis vai zirnis”. Drosmīgākie varēja nogaršot sēņu saldējumu ar skudrām.

Diena katram izvērtās dažāda, jo izstādi apmeklējām individuāli vai nelielās grupās, ņemot vērā personīgās intereses, nolūkus un vēlmes. Kāds pētīja savas nozares konkurentu piedāvājumus, kāds meklēja un uzrunāja potenciālos biznesa partnerus, kāds ļāvās visdažādāko lietu degustācijai vai nelielai gardumu iepirkšanās tūrei. 

Viennozīmīgi ir vērts apmeklēt šāda veida izstādes, jo nekad nevar zināt, kāds būs pagrieziena punkts vai notikums karjerā. Varbūt tieši izstādē vai savstarpējās sarunās tiks rasta kāda produkta veiksmes atslēga!

Linda Kļaviņa,

 RTA studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” 1. kursa studente